TOP NEWS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas mattis nisi felis, vel ullamcorper dolor. Integer iaculis nisi id nisl porta vestibulum.

Sunday, 10 February 2013

kawan sawan lawan

Pesan Dato CT Nurhaliza,ade prkara yang boleh kita share dgn org lain,ada jugak yg xperlu dikongsi n juz keep it as our secret..sbb kdg2 apa yg dikongsi itu boleh disalah anggap kemudian diputarbelit oleh org tu..
Itu okay lagi..pernah x korang 'terkena' ngn kwn?espeacially someone yg korang claim as your best fren?semua  nak share ngn dia,hal celah gg,celah kain,celah kasut?pendek n panjang kata,kucing beranak pn nk share..tp at the end,apa yg korang share tu,dia baik hati duk p cter kt org len?n apa yg dia cter tu ekceli tu privasi korang?huhuhu..kwn aku pernah terkena lgu nih..ish2..tetiba rindu plak kt kawan2 masa sekolah dulu..lg baguih..
Moral of da story,ikut mcm Dato ct pesan,jgn duk gatai n share evrything of ours kat org len..orang yang suka bukak aib keluarga n adik beradik sendirik tu,jgn duk lepa nak share kat depa naaa!kawan aku pesan...

Jap2..apa makna kawan bg korang?korang rasa korang kawan terbaik ke untuk kawan korang?kdg kita ni duk rasa kita ni kawan yg baik,baguih,molek,ikhlas..tapi sejauh mana benda tu betol?yakin ke korang tu kawan y baik?btl ke korang jenis kwn yg molek n ikhlas?yang tu kena make sure dulu...ade betol?kalau saya salah,maafkan yer...(Tetiba sopan)

P/s:type pakai phone jer..ade huruf yg trtinggl tu phm2 la..hehehe.. caw cincau lok!opps lupa!!gong xi fa cai!!!!!
09:20 Posted by ketty natalia 0

Wednesday, 26 December 2012

Harapan vs pilihan

Hidup bagaikan pntas opera
Rntak lakon dimula
Siapakah wiranya...


Ape yg korang harapkan dlm hidup korang?kadang2 aku rasa hidup ni macam lakonan..lakonan yg ditonton,ditapis kemudian diberi bintang..sama ngn hidup kan??harapan dan pilihan..tu 2 aspek yang sangat berBEZA...tapi kedua2nya berkait rapat dengan keHIDUPan..ape yg menjadi PILIHAN xsemestinya sama dengan apa yg jadi HARAPAN kita..korang phm x mksud aku?xphm xpe..biar aku paham sudah..hahaha..tapi sebenarnya "pilihan" kita yang akan menentukan kita dapat kecap ke x "harapan" yang kita nak tu.. so....kena wat pilihan yg betol2..yg da wat pilihan tapi dah tersalah pilih,xpe..come on bebeh!!now turn your back!!boleh reverse lagi..hahaha..apepon..aku  happy dgn apa yg aku ada sekarang wlaupon "harapan" yg aku harapkan x semua aku dapat..but its okay..:)

08:36 Posted by ketty natalia 0

Tuesday, 16 October 2012

demi cita2

kata orang,carikla ilmu sampai negeri cina..sbb ilmu tu penting sAngat..even dalam hadith pn ade cenggitu.."̮ ekceli ada sebab nape aku ckp psl ilmu ni..khamis lepas adk lelaki aku 'terbang' ke ireland..nak smbung cter2 dia as doktor yang bertauliah kAtenye..huhu teringat lek masa p anta dia kt airport...drama armaTa sekeluarga  weh..hikhik..Mane xsedih..5 taun kot kt sana..lg sedih sbb dia baru lps eksiden...kaki da still bertongkat..apepon aku doakan kejayaan n kesihatan dia..klau rezeki murah,nak bwk satu family ke sana..insyaAllah..

21:41 Posted by ketty natalia 0

Tuesday, 2 October 2012

tUGAsan lagi...



     deBARAn makin terasa......lagi2 bila da dapat tugasan baru...salah satu tugasan untuk final nnt...huhu...Jumaat lepas aku ke opis SIMPLYSITI..nak amek tugasan aku tu la..dlm bentuk dvd...aku kena lakonkan watak n babak kat lam dvd tu brdasarkan list yang org kasi...tp aku kena choose yang mane aku nak....hehe...xnak dorang pos sebab risau dpt lewat or xsampai kat aku..kwang3x..tu first time aku pegi opis Dato' Ct...ape lagi...mestila aku pegi kat sana,pakai lipstik simplysiti tebal2...haha...merah melecun...siap ckp lagi ngn receptionist tu aku pakai produk simplysiti..sbb kalau x xleh masuk opis dorg...hehehe...aku gurau je la geng....chop!!now aku bkn nak cter pasal opisnyer...tapi pasal tugasan yang aku dah dapat ni....dalam fikiran aku,aku akan dapat antara dvd2 kat bwh ni....


aku impikan watak alvin ni...agak2 dapat yang ni ke??

xpun salah satu watak lam ni...ni pon nth dapat x...

mickey mouse tapi aku nak jd minnie mouse sbb aku comel mcm minnie mouse.....hahahaha

tak pun aku suka watak mencabar dlm toy story ni..cter febret aku dahulu kala lagi...



tapi...harapanku hancur....ramalanku tidak benar belaka...aku xdapat pon dvd2 kat atas tu....maybe dorang rasa watak kartun xsesuai untuk aku kot...hahahahaha....ngengada je aku ni kan...hahahaha...nak tau ape dvd yang aku dapat???

tutup mata korang dulu,tapi jangan ngelat tau!!!hahaha....aku sebenarnya kekurangan kasih sayang...tu yang nk bermanja ngan korang...hahahaha...okeylah..sebelom aku out,aku gtaula korang dvd ape yang aku dapat oke!!






inilah dvd yang aku dapat..:)


so korang da pernah tengok x cter ni?aku da xtau bape kali aku duk pusing tengok...huhu....aku akan lakonkan salah satu watak dlm cter ni masa final tu nanti!!of coz aku suka watak yang mencabar sikit...hehe...aku bawak watak zul handy black tu...yang mengamalkan ilmu hitam gara2 dendam.....hehe.......doakan aku yer syg2ku sekalian!!!!hahaha.....ade sape2 yang da tgk cter ni n nak share idea ngan aku,silakan!!jangan malu2 untuk share oke!!apepon aku puas hati ngan tugasan ni and i take is as challenge...macam aku cakap sebelom2 ni...innamal a'malul binniyat....

papai korang.....nak p pektis......caucincalok!!!





06:06 Posted by ketty natalia 0